Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Το σποράκι πηγή ζωής!

Από τα σποράκια δημιουργούνται φυτά.


Είναι, όμως, όλα τα σποράκια ίδια; Παρατηρείστε τα διαφορετικά είδη σπόρων που υπάρχουν στο  σπίτι. Τι μέγεθος, τι χρώμα, τι σχήμα έχουν;

viahttps://alterlife.gr
                                                                                     
''Το σποράκι ταξιδεύει'', του Έρικ Καρλ, είναι ένα υπέροχο βιβλίο που μας μιλάει για το, γεμάτο εκπλήξεις, ταξίδι ενός μικρού σπόρου.

http://www.homade.gr/drastiriotites-filanagnosias-2/

https://kaleidoscope.gr/el/eric-carle/9789604710355-sporaki-taxideuei-308.html

«Είναι φθινόπωρο. Ο αέρας φυσάει δυνατά. Παρασέρνει τους σπόρους των λουλουδιών ψηλά στον ουρανό και τους ταξιδεύει πάνω από τη γη. Ένας από αυτούς είναι μικρούλης, πιο μικρός από τους άλλους. Θα καταφέρει το σποράκι να μη μείνει πίσω και χαθεί; Αλλά για πού το 'βαλαν όλοι τους;»
Αυτή είναι η αρχή της ιστορίας. Συνέχισέ την, όπως εσύ φαντάζεσαι! Στο τέλος, κάνε μια ζωγραφιά από την ιστορία που δημιούργησες.

http://mathland.gr/lexicon/%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF/
Τα σποράκια θα μας βοηθήσουν να θυμηθούμε τους αριθμούς! Πάρε 10 χαρτοπετσέτες, γράψε έναν αριθμό στην καθεμιά από το 1 ως το 10 και βάλε σε κάθε χαρτοπετσέτα τόσα σποράκια όσα λέει ο αριθμός. 

Ώρα για ''Σπορόλεξο''. Βρες λέξεις που αρχίζουν από τα γράμματα της λέξης ΣΠΟΡΟΣ. 

Ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ένας σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος, εμπνεύστηκε από τη σπορά και έφτιαξε ένα έργο που το ονόμασε ''Ο σπορέας''. Παρατήρησε τον πίνακα. Τι βλέπεις; Δες τα χρώματα. Ποια είναι η εποχή που φυτεύει το χωράφι του ο σπορέας; Πώς νομίζεις ότι νιώθει; Τι εύχεται να συμβεί για να φυτρώσουν τα σποράκια που ρίχνει στο χώμα;


Προσπάθησε να αναπαραστήσεις τον πίνακα!

Μετά από τόσες δραστηριότητες, νομίζω, πως πεινάσατε!΄Ωρα για μαγειρική λοιπόν! Μπείτε στην κουζίνα με τη μαμά, το μπαμπά, τον παππού ή τη γιαγιά και μαγειρέψτε ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά φαγητά! Σποράκια ή αλλιώς όσπρια!!! Καλή σας όρεξη!                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου